Barion Pixel

Kovács Beáta

Kovács Beáta

Kovács Beáta

Hétfő

Mozgásterápia gyerekeknek, Mesejóga

Kovács Beáta vagyok, tanítónő, mozgásterapeuta. 
Élvezem és az életem fontos részének tartom, hogy a gyerekeket vidám, izgalmas kihívásokkal, szeretettel teli élményekkel, érdekes ismeretekkel és önbizalom-, önismeret-, valamint testtudatosságot építő mozgásos programokkal ajándékozzam meg. 
Testemből, lelkemből tanár és örökmozgó vagyok, és az iskolai tanítónéniséggel együtt komplex mozgásterápiás fejlesztésen és gyermekjógán keresztül támogatom a gyerekeket, mert ezekben látom a fejlődés kulcsát. Mindebben segítségemre vannak saját gyermekeim is, akik naponta be tudják bizonyítani, hogy az iskolapadban tanultak és azok ellentéte egyaránt igaz lehet egy gyermek, egy család életében.  

A Jóga Móka alapú Mesejóga foglalkozásom egy olyan testre és lélekre egyaránt jótékonyan ható tematikus mozgásprogram, mely mesék, történetek köré szerveződve valósítja meg a gyermekek életkora függvényében megfelelő arányban a nagymozgás fejlesztést, gerincprevenciót, légzőgyakorlatokat, érzelmi intelligencia fejlesztést, jóga ászanákat, relaxációt. Ezáltal a gyerekek előre léphetnek a szorongásaik oldásban, határaik átlépésében, reális önismeretükben, mozgáskoordinációjukban, testtudatosságukban is. 
 
A Kulcsárné-féle komplex mozgásterápiás fejlesztő tornán az idegrendszer érését, az idegsejtek közötti kapcsolatok hangolását segítjük elő. Olyan mozgások újratanulásával, pontos kivitelezésével, ismétlésével tesszük ezt, melyeken az anyapocak lakóságtól indulva hosszabb, rövidebb ideig végigmegy minden gyermek egészen a suliudvaron indiánszökdelést végző, figyelmét tudatosan tartani és irányítani képes kisiskolás időszakáig. 
Ezek a mozgások és mélyizom fejlesztő gyakorlatok alapozzák meg a finommotorikát, a laterális dominenciák egy oldalra rendezését, a koordinált mozgást, a jó testtartást és a koncentráló képességet, melyek egyaránt elengedhetetlenek az iskolai tanulmányok örömteli megéléséhez és a további egészséges, teljes élethez.
Szeretettel várok minden érdeklődő gyermeket a foglalkozásaimon.